
- 1401/8/16
آشنایی با قطعات و اجزای داخلی تلویزیون. "تعمیرافزار" تعمیر ارزان تلویزیون در غرب تهران.
آشنایی با قطعات داخلی تلویزیون فقط مختص مراکز تخصصی تعمیر تلویزیون نیست. هر کاربری با داشتن آشنایی با قطعات داخلی تلویزیون می تواند دانش خود را در این زمینه بالا برده و از طریق این دانش می تواند استفاده صحیح تری از تلویزیون خود کند. نگران نباشید یادگیری نام قزعات داخلی تلویزیون و کارکرد آن ها اصلا کار سختی نیست. در این مقاله سعی داریم تا خوانندگان محترم وبسایت "تعمیرافزار" را با قطعات داخلی تلویزیون و کارکرد آن ها آشنا سازیم.
پنل یا صفحه نمایش تلویزیون
معمولا این بخش از تلویزیون و کارکرد آن برای همه شما آشنا است. پنل وظیفه تولید تصویر و نمایش آن را به عهده دارد. پنل تلویزیون معمولا یکی از گران فیمت ترین اجزای آن است. متاسفانه گاهی هزینه تعمیر و تعویض پنل آن قدر بالا است که شاید ترجیح دهید کلا از خیال تعمیر آن خارج شده و تلویزیون جدیدی بخرید. ولی خوشبختانه خرابی پنل در تلویزیون کمتر دیده می شود و اگر به درستی از تلویزیون و پنل آن مراقبت کنید تا سال های سال می تواند به شما خدمت کند. برای مراقبت از پنل تلویزیون بهتر است نکات زیر را رعایت نمایید:
برای تمیز کردن پنل از مواد شیمیایی و شوینده استفاده نکنید. بهتر از یک دستمال نرم نخی که کمی نم دارد برای تمیز کردن آن استفاده نمایید.
سعی کنید که تلویزیون خود را در مکانی که مقدار زیادی گرد و خام در آن وجود دارد قرار ندهید. گرد و خاک در دراز مدت باعث آسیب به تلویزیون شما می شود.
از وارد آمدن ضربه و برخورد ضربات اجسام سخت به پنل تلویزیون خود جلوگیری نمایید. به یاد داشته باشید که پنل تلویزیون یکی از آسیب پذیر ترین قطعات آن است.
برای مشاوره و تعمیر تلویزیون خود می توانید با "تعمیرافزار" مرکز تخصصی تعمیر تلویزیون در غرب تهران تماس حاصل فرمایید.
برد اصلی یا Main Board
مغز متفکر تلویزیون شما برد اصلی آن است. معمولا تلویزیون های امروزی یک کامپیوتر کوچک را درون خود جای داده اند که کلیه عملکرد تلویزیون را کنترل می کندو از تنظیم کانال ها گرفته تا اجرای اپلیکیشن در تلویزیون های هوشمند در این بخش کنترل و پردازش می شوند. همچنین برد اصلی ورودی ها و خروجی های تلویزیون شما را کنترل می نماید. هر گونه آسیب له برد اصلی تلویزیون اختلال جدی در عملکرد تلویزیون شما ایجاد می نماید. برای مشاوره و تعمیر تلویزیون خود می توانید با "تعمیرافزار" مرکز تخصصی تعمیر تلویزیون در غرب تهران تماس حاصل فرمایید.
برد منبع تغذیه یا Power Board
همانطور که از نام این برد بر می آید وظیفه انتقال برق به تجهیزات داخلی تلویزیون را بر عهده دارد. این برد با دریافت برق ۲۲۰ ولت شهری که به صورت AC یا برق متناوب تامین می شود برق DC و یا مستقیم را در ولتاژ های گوناگون مورد نیاز هر بخش را ارایه می نماید. این بخش با اینکه از نظر تکنیکی و طراحی مهندسی ساختار ساده ای دارد ولی وظیفه بسیار مهمی را به انجام می رساند. هرگونه اختلال در عملکرد برد منبع تغذیه باعث اشکالات جدی در عملکرد تلویزیون می شود. بهتر است خرابی برد منبع تغذیه را جدی بگیرید و سریعا با متخصص تعمیر تلویزیون تماس بگیرید چرا که ممکن است بر اثر خرابی این بخش اجزای دیگر تلویزیون نیز آسیب جدی ببینند.
بک لایت
در مورد این بخش در مقاله تعمیر بک لایت تلویزیون توضیحات جامعی داده شده است. بک لایت تلویزیون که در تلویزیون های LCD و LED وجود دارد وظیفه روشن نمودن صفحه نمایش را به عهده دارد. خرابی این بخش باعث تاریک شدن صفحه نمایش شده و تماشای تلویزیون را غیر ممکن می کند. خرابی بک لایت نسبتا شایع است و بعد از چند سال در تلویزیون پدید می آید. البته خوشبختانه تعمیر بک لایت چندان سخت و پر هزینه نیست. برای محافظت از این بخش بهتر است که از روشنایی حداکثری تلویزیون کمتر استفاده کنید تا هم چشمان تان کمتر خسته شود و هم عمر بک لایت افزایش یابد. می توانید در بخش تنظیمات تلویزیون میزان روشنایی بک لایت را با توجه به نیاز خود تنظیم نمایید.
برد معکوس کننده Inverter
برد اینورتر یا معکوس کننده وظیفه تامین انرژی بک لایت را برعهده دارد. خرابی این برد باعث اختلال در عنلمرد بک لایت می شود. البته باید به یاد داشت که به علت عدم وجود بک لایت در تلویزیون های اولد OLED این برد نیز در آن ها وجود ندارد. اگر صفحه نمایش تلویزیون شما سیاه و یا تاریک شده ممکن است با خرابی برد معکوس کننده مواجه شده باشید.
پورت های ورودی و خروجی تلویزیون
یکی دیگر از اجزای تلویزیون پورت های ورودی و خروجی آن است. البته این بخش با توجه به مدل تلویزیون می تواند شامل پورت های گوناگونی باشد. تلویزیون های جدید معمولا دارای دو یا سه پورت HDMI هستند. این پورت می تواند صدا و تصویر ورودی را با کیفیت HD به تلویزیون انتقال دهد.
پورت RF یا همان ورودی آنتن از دیگر ورودی های این بخش است که تقریبا در تمامی تلویزیون ها وجود دارد. این بخش امواج تلویزیونی را از طریق آنتن به تیونر تلویزیون منتقل می کند. ورودی AV نیز انواع ورودی هایی است که در تلویزیون ها دیده می شود. این ورودی آنالوگ است و رفته رفته منسوخ می شود و جای خود را به HDMI می دهد. حتی ممکن است تلویزیونی که امروزه از بازار خریداری می کنید فاقد این پورت باشد. البته هنوز بسیاری از کاربران برای اتصال دوربین و یا کنسول های قدیمی از این پورت استفاده می کنند. این پورت نهایتا تصاویر را با رزولوشن 480i و صدای استریو به تلویزیون منتقل می نماید.
بخش تولید صدا
این بخش شامل آمپلی فایر و بلند گوهای تلویزیون می شود. همانطور که از نام آن بر می آید این بخش وظیفه تولید و پخش صدا را بر عهده دارد. آمپلی فایر صدای تولید شده توسط تلویزیون را تقویت نموده و به بلندگو ها می فرستند. اختلال در این بخش باعث خرابی صدا و یا قطع کامل آن می شود. سعی کنید تا از حداکثر صدای تلویزیون برای مدت طولانی استفاده ننمایید تا طول عمر بخش صدا افزایش یابد و مزاحم همسایه ها هم نشوید و به گوش های خود نیز آسیب نرسانید.
"تعمیرافزار" تعمیر ارزان تلویزیون در غرب تهران
اگر این مقاله در حل مشکل تلویزیون شما مفید واقع نشد و همچنان با مشکل خود درگیر هستید می توانید با "تعمیرافزار" مرکز مجاز تلویزیون در غرب تهران تماس بگیرید. متخصصین ما آمادگی دارند تلویزیون شما را با ارزان ترین قیمت تعمیر و راه اندازی مجدد کنند.